Ovocný čínský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný čínský salát
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 95 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42554 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
225 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
115 g | Jahody zahradní |
1 ks | Karambola |
2 ks | Kiwi |
400 g | Liči |
1 polévková lžíce | Máta |
50 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Skořice celá |
1 ks | Vanilkový lusk |
0,8 dl | Víno rýžové čínské |
8,5 dl | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 527,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,9mg |
Vitamín E | 29,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hřebíček, Jahody zahradní, Karambola, Liči, Máta, Ořechy Kešu, Skořice celá, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kiwi, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný čínský salát postup přípravy receptu:
1 | Čínské rýžové víno dáme do kastrolu, přidáme vodu, citrónovu kůru a šťávu, práškový cukr, skořici, hřebíček, vanilku, zázvor, badyán. Ohříváme směs za stálého míchání, dokud se nerozpustí cukr, poté uvedeme do varu. Na mírném plamenu vaříme 5 minut, pak odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Scedíme sirup a vyhodíme koření, přimícháme kešu oříšky a přikryté dáme chladit do lednice. |
3 | Rozpůlíme a nakrájíme na plátky karambolu, kiwi, a jahody zbavené stopek. Ovoce dáme do mísy s liči a promícháme. |
4 | Přelijeme sirup přes ovoce, ozdobíme mátou a podáváme. |