Jednoduchý recept

Ovocný čínský salát

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 95 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42554
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Badyán
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
225 g Cukr moučkový
2 ks Hřebíček
115 g Jahody zahradní
1 ks Karambola
2 ks Kiwi
400 g Liči
1 polévková lžíce Máta
50 g Ořechy Kešu
1 ks Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk
0,8 dl Víno rýžové čínské
8,5 dl Voda pitná
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
27% Sacharidy 97 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Ovocný čínský salát postup přípravy receptu:

1

Čínské rýžové víno dáme do kastrolu, přidáme vodu, citrónovu kůru a šťávu, práškový cukr, skořici, hřebíček, vanilku, zázvor, badyán. Ohříváme směs za stálého míchání, dokud se nerozpustí cukr, poté uvedeme do varu. Na mírném plamenu vaříme 5 minut, pak odstavíme a necháme vychladnout.

2

Scedíme sirup a vyhodíme koření, přimícháme kešu oříšky a přikryté dáme chladit do lednice.

3

Rozpůlíme a nakrájíme na plátky karambolu, kiwi, a jahody zbavené stopek. Ovoce dáme do mísy s liči a promícháme.

4

Přelijeme sirup přes ovoce, ozdobíme mátou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept