Recept

Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42557

Ingredience

600 g Hovězí žebra
13 ml Olej stolní
10 g Oříšky piniové
Kořenící zálivka
40 ml Sirup hruškový
15 ml Víno rýžové čínské
Kořenící marináda
14 g Cibulka jarní
12 g Cukr krupice
9,5 g Med včelí
13 ml Olej sezamový
36 ml Omáčka sójová
0,3 g Pepř černý mletý
3 g Sůl sezamová
8 g Česnek
15 ml Šťáva cibulová

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
4% Sacharidy 14 g
66% Tuky 50 g
5% Sodík 104 mg
46% Bílkoviny 26 g

Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho na delší pruhy, silné asi půl centimetru. Na obou stranách masa uděláme ještě zářezy, aby se maso lépe propeklo.

2

Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na prášek, hruškový sirup smícháme s rýžovým vínem a ve vzniklé kořenící zálivce necháme 10 minut marinovat maso.

3

Mezitím si uděláme kořenící marinádu. Kořenící marinádu připravíme smícháním oloupaného, nadrobno nasekaného česneku a cibulky spolu s cukrem, medem, olejem, sojovou omáčkou, solí a pepřem a cibulovou šťávou.

4

K odleženému masu přimícháme polovinu kořenící marinády a maso s marinádou necháme uležet 30 - 60 minut. Když je maso uleželé, vmícháme do něj druhou polovinu kořenící marinády a na rozpáleném grilu maso grilujeme na prudkém ohni 2 minuty z každé strany. Grilovaná hovězí žebra podáváme teplá, posypaná práškem z pinií.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept