Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí žebra |
13 ml | Olej stolní |
10 g | Oříšky piniové |
Kořenící zálivka | |
---|---|
40 ml | Sirup hruškový |
15 ml | Víno rýžové čínské |
Kořenící marináda | |
8 g | Česnek |
14 g | Cibulka jarní |
12 g | Cukr krupice |
9,5 g | Med včelí |
13 ml | Olej sezamový |
36 ml | Omáčka sójová |
0,3 g | Pepř černý mletý |
15 ml | Šťáva cibulová |
3 g | Sůl sezamová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 425,8mg |
Vláknina | 940,3mg |
Vitamín A | 35,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí žebra, Olej stolní, Oříšky piniové, Víno rýžové čínské, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Med včelí, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup hruškový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šťáva cibulová, Sůl sezamová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho na delší pruhy, silné asi půl centimetru. Na obou stranách masa uděláme ještě zářezy, aby se maso lépe propeklo. |
2 | Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na prášek, hruškový sirup smícháme s rýžovým vínem a ve vzniklé kořenící zálivce necháme 10 minut marinovat maso. |
3 | Mezitím si uděláme kořenící marinádu. Kořenící marinádu připravíme smícháním oloupaného, nadrobno nasekaného česneku a cibulky spolu s cukrem, medem, olejem, sojovou omáčkou, solí a pepřem a cibulovou šťávou. |
4 | K odleženému masu přimícháme polovinu kořenící marinády a maso s marinádou necháme uležet 30 - 60 minut. Když je maso uleželé, vmícháme do něj druhou polovinu kořenící marinády a na rozpáleném grilu maso grilujeme na prudkém ohni 2 minuty z každé strany. Grilovaná hovězí žebra podáváme teplá, posypaná práškem z pinií. |