Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4256 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 ks | Hrušky |
100 ml | Jogurt bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
60 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 258,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Jogurt bílý, Pomerančová šťáva, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Prošleháme jogurt, lžíci cukru a skořici. |
2 | Do hrnce dáme máslo, cukr a oloupané hrušky na díly. Zahříváme tři minuty z každé strany, dozlatova. |
3 | Přidáme portské, pomerančovou šťávu a vaříme 5 minut. |
4 | Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou s portským a jogurtovou omáčkou. |