Jednoduchý recept

Mango s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42561
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

60 g Cukr třtinový
2,5 dl Kokosové mléko
125 g Lepkavá rýže
2 ks Mango
1 kávová lžička Sezam - semena
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 175kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 12 g
5% Sodík 105 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mango s rýží postup přípravy receptu:

1

Lepkavou rýži dáme do cedníku a proplachujeme, dokud nebude voda čirá. Poté ji nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nasáknout. Následně scedíme.

2

Bambusovou ošatku vyložíme plátýnkem, nasypeme rýži a napařujeme nad hrncem s mírně vroucí vodou cca 40 minut. Poté rýži odstavíme a dáme do větší mísy.

3

Uschováme 4 lžíce kokosového mléka, zbytek dáme do hrnce se třtinovým cukrem a solí. Vaříme 8 minut, než se polovina vyvaří. Směs s kokosovým mlékem nalijeme na rýži, promícháme. Necháme odstát 15 minut.

4

Rýži napěchujeme do různě tvarovaných formiček a vyklopíme na talířky. Uschovaným kokosovým mlékem přelijeme rýži a posypeme ji sezamovými semeny.

5

Nakrájené mango dáme na talířky, podáváme s nákypy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept