Recept

Zapečené kořeněné ústřice plněné pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42562
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Citrony
1 špetka Cukr moučkový
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Šafrán
140 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 g Sůl mořská
24 ks Ústřice
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
9% Sacharidy 31 g
30% Tuky 23 g
1661% Sodík 33 g
72% Bílkoviny 40 g

Zapečené kořeněné ústřice plněné pórkem postup přípravy receptu:

1

Ústřice vyjmeme z lastur a necháme vychladit v lednici. Prázdné lastury důkladně omyjeme, rozložíme na ohnivzdorné talíře na vrstvu mořské soli.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme na něm za stálého míchání nadrobno pokrájený pórek. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a zakryté necháme dusit, ke konci zakápneme citronovou šťávou.

3

V dalším hrnci přivedeme k varu víno se šafránem a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu množství. Smetanu rozmícháme se žloutkem, přidáme k vínu. Mícháme do zhoustnutí, ale již nevaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.

4

Do každé lastury vložíme trochu pórku, na něj rozdělíme ústřice. Přelijeme omáčkou a pod rozpáleným grilem několik minut zapečeme. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept