Polévka z drůbežích žaludků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z drůbežích žaludků
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42567 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
400 g | Žaludky drůbeží |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žaludky drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z drůbežích žaludků postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté drůbeží žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Do vývaru přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a chvíli povaříme. Potom přidáme nakrájené žaludky. |
3 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zahustíme jí polévku. Podle chuti osolíme, opepříme a povaříme na krémovou polévku. |