Smažená bramborová omeleta s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená bramborová omeleta s cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42568 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
280 ml | Olej olivový |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 583,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 176,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená bramborová omeleta s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s nahrubo nasekanou cibulí vložíme do rozpáleného oleje, ochutíme solí a zakryjeme pokličkou. |
2 | Za občasného promíchání smažíme do měkka. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme a důkladně promísíme. Smažíme z jedné strany do zlatova. Omeleteu přemístíme na talíř, překlopíme zpět do pánve a osmažíme z druhé strany. |
3 | Hotovou omeletu rozkrájíme na čtverečeky a teplou podáváme jako tapas. |
Poznámka
Servírujeme teplé.