Krevety restované na víně a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety restované na víně a česneku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42569 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
110 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 60,7mg |
Vláknina | 512,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety restované na víně a česneku postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a po cca 2 minuty osmahneme. Poté vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku, bobkový list, nasekanou chilli papričku a vyloupané krevety, na mírném ohni restujeme 2 minuty. |
2 | Přilijeme víno, přibližně 3 minuty povaříme, dokud se víno nezredukuje na polovinu. Ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.