Jednoduchý recept

Krevety restované na víně a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42569
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 kg Krevety tygří - loupané
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
110 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 009kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 9 g
12% Sodík 249 mg
103% Bílkoviny 58 g

Krevety restované na víně a česneku postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a po cca 2 minuty osmahneme. Poté vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku, bobkový list, nasekanou chilli papričku a vyloupané krevety, na mírném ohni restujeme 2 minuty.

2

Přilijeme víno, přibližně 3 minuty povaříme, dokud se víno nezredukuje na polovinu. Ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept