Minestra s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestra s těstovinami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 42570 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 špetka | Tymián sušený |
1 l | Voda pitná |
350 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 250,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny čtyřvaječné, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestra s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Krátce osmahneme, zalijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek, tymián a bobkový list. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vše vaříme doměkka. |
2 | Chvíli před koncem vaření vsypeme do polévky těstoviny a dovaříme. |
3 | Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Použijeme drobnější těstoviny.