Sýrové košíčky plněné šunkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové košíčky plněné šunkou a žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42572 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
120 g | Listové těsto |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
200 g | Ricotta |
110 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
110 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 80,6mg |
Draslík | 111,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Muškátový oříšek, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, řepkový olej, Ricotta, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové košíčky plněné šunkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 180°C, osm košíčků nebo formiček vymažeme řepkovým olejem. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmahneme na plátky pokrájené žampiony, nadrobno nasekanou cibulku a strouhaný česnek. Směs necháme trochu vychladnout. Přemístíme do mísy, přidáme nastrouhaný Čedar, Ricottu, vejce a muškátový oříšek. Ochutíme solí a pepřem, nakonec vmícháme na proužky rozkrájenou šunku. |
3 | Pláty listového těsta rozkrojíme na dvě poloviny, dále každý nakrájíme na čtyři díly. Vždy čtyři plátky těsta potřeme řepkovým olejem, naskládáme na sebe do jedné formičky a naplníme houbovou směsí. |
4 | Pečeme cca 20 - 25 minut do zlatova. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a teplé podáváme s zeleným salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.