Kuřecí maso se zázvorem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso se zázvorem a medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42574 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
100 g | Kapusta růžičková |
1 kg | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 750,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Med včelí, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Kuřecí prsa, Omáčka pikantní worcesterová, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso se zázvorem a medem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, zázvor, umyté, na malé proužky rozkrájené maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. K masu přimícháme na tenké plátky nakrájenou papriku, na čtvrtky krájené kapusty, nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, chilli omáčku, přidáme med, nasekanou jarní cibulku a podusíme za občasného promíchání 15 minut. Před dokončením vaření podle vlastní chuti ještě osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme z ohně. |
2 | Připravené jídlo porcujeme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Kuřecí maso se zázvorem a medem podáváme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, ale také vařený brambor.