Škvarkové pagáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové pagáče
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42576 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Droždí |
3 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
5 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Rum |
125 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
250 g | Vepřové škvarky |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 200,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Rum, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové pagáče postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, rum, víno, mléko a jemně nasekané škvarky, rozpuštěné v sádle. Přidáme droždí, rozmíchané v půl dcl mléka a vypracujeme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Po dvou hodinách těsto vyválíme na plát, ten přeložíme napůl a ještě napůl, zabalíme do alobalu a dáme přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme centimetr silný plát, ze kterého rádlem krájíme jednotlivé pagáče, povrch nožem narýhujeme do čtverců a potřeme bílkem. Rozložíme na vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout, poté upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Těsto musí 2 hodiny kynout, přes noc se musí umístit zabalené do lednice.