Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42576
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Droždí
3 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
5 g Pepř černý mletý
30 ml Rum
125 g Sádlo škvařené
9 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
250 g Vepřové škvarky
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 282kJ
14% Sacharidy 49 g
30% Tuky 22 g
29% Sodík 586 mg
56% Bílkoviny 32 g

Škvarkové pagáče postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, rum, víno, mléko a jemně nasekané škvarky, rozpuštěné v sádle. Přidáme droždí, rozmíchané v půl dcl mléka a vypracujeme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Po dvou hodinách těsto vyválíme na plát, ten přeložíme napůl a ještě napůl, zabalíme do alobalu a dáme přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme centimetr silný plát, ze kterého rádlem krájíme jednotlivé pagáče, povrch nožem narýhujeme do čtverců a potřeme bílkem. Rozložíme na vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout, poté upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těsto musí 2 hodiny kynout, přes noc se musí umístit zabalené do lednice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept