Penne s jehněčím masem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s jehněčím masem a paprikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42581 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Jehněčí maso |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
50 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
5 polévková lžíce | Vývar jehněčí |
1 ks | Chilli paprička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 52,9mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 614,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 594,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s jehněčím masem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme jehněčí maso - omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Do pokrájeného masa vetřeme sůl a pepř. Stroužky česneku oloupeme, chilli papričku omyjeme. V hrnci rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a celé stroužky česneku v něm osmažíme. Poté je z oleje vyjmeme, do oleje přidáme maso a osmažíme ho do částečného zhnědnutí. Přidáme celou chilli papričku a bobkový list. |
2 | Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou je zbavíme semínek. Nakrájíme na proužky, ty vložíme k masu, promícháme a trochu podusíme. K masu i paprikám přidáme rajčatový protlak a bílé víno, přikryjeme pokličkou, dusíme asi hodinu (do změknutí masa). Pokud je třeba, podlijeme směs vodou nebo trochou vývaru. Dochutíme solí i pepřem, vyjmeme bobkový list a chilli papričku. |
3 | Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do předem připravené nahřáté mísy. Přelijeme jehněčím ragů a v nahřáté míse podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.