Recept

Tagliatelle s kuřecím ragů

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42582

Ingredience

1 hrst Kerblík
350 g Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Provensálské koření
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
400 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
125 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 519kJ
21% Sacharidy 77 g
17% Tuky 13 g
31% Sodík 612 mg
67% Bílkoviny 38 g

Tagliatelle s kuřecím ragů postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjem, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Poté je pokrájíme na čtvrtky a položíme na plech slupkou nahoru. Troubu předehřejeme na 200ºC a plech do ní vložíme. Papriky pečeme 10 - 15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýře. Nato papriky vyjmeme, dáme vychladnout, z vychladlých paprik stáhneme slupku a dužinu na jemno rozkrájíme.

2

Opláchneme kerblík, osušíme ho a lístky otrháme. Připravíme kuřecí prsa, omyjeme, papírovou utěrkou osušíme, poté krájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm.

3

Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm z obou stran asi 2 minuty opékáme. Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm osmahneme rozkrájenou paprikovou dužinu. Podlijeme vývarem.

4

Oloupeme stroužky česneku a pomocí lisu na česnek je prolisujeme k masu. Dále k masu přidáme 1 - 2 lžičky mleté papriky, podle chuti sladké nebo pálivé (podle toho, zda chceme mít pokrm pikantní) a provensálské koření. Maso povaříme další 2minuty bez pokličky.

5

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Parmezán nastrouháme. Uvařené těstoviny scedíme a spolu s 30 g Parmezánu a kuřecím masem je promícháme s omáčkou. Hotové těstoviny dochutíme solí, cayenským pepřem. Posypané kerblíkem a zbytkem Parmezánu podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept