Tagliatelle s kuřecím ragů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s kuřecím ragů
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42582 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 hrst | Kerblík |
350 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 541,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 26,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kerblík, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Provensálské koření, Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s kuřecím ragů postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjem, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Poté je pokrájíme na čtvrtky a položíme na plech slupkou nahoru. Troubu předehřejeme na 200ºC a plech do ní vložíme. Papriky pečeme 10 - 15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýře. Nato papriky vyjmeme, dáme vychladnout, z vychladlých paprik stáhneme slupku a dužinu na jemno rozkrájíme. |
2 | Opláchneme kerblík, osušíme ho a lístky otrháme. Připravíme kuřecí prsa, omyjeme, papírovou utěrkou osušíme, poté krájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm z obou stran asi 2 minuty opékáme. Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm osmahneme rozkrájenou paprikovou dužinu. Podlijeme vývarem. |
4 | Oloupeme stroužky česneku a pomocí lisu na česnek je prolisujeme k masu. Dále k masu přidáme 1 - 2 lžičky mleté papriky, podle chuti sladké nebo pálivé (podle toho, zda chceme mít pokrm pikantní) a provensálské koření. Maso povaříme další 2minuty bez pokličky. |
5 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Parmezán nastrouháme. Uvařené těstoviny scedíme a spolu s 30 g Parmezánu a kuřecím masem je promícháme s omáčkou. Hotové těstoviny dochutíme solí, cayenským pepřem. Posypané kerblíkem a zbytkem Parmezánu podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.