Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42584
Kategorie: Rolády

Ingredience

Na těsto
125 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2,5 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
160 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
4 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
455 g Čokoláda hořká
2 polévková lžíce Cukr moučkový
6 polévková lžíce Likér pomerančový
80 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
250 ml Smetana 12% (konzumní)
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 843kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 15 mg
5% Bílkoviny 3 g

Roláda z lanýžů postup přípravy receptu:

1

Do misky vyklepneme vejce a vlijeme vodu. Kuchyňský šlehač nastavíme na nejvyšší rychlost a šleháme. Postupně přidáváme moučkový a vanilkový cukr a stále šleháme.

2

Do další mísy nasypeme polohrubou mouku, škrob, kakao a přidáme kypřící prášek do pečiva. Promícháme a polovinu směsi přidáme k vaječné hmotě a šlehačem nastaveným na nejnižší rychlost vyšleháme úplně dohladka. Pak přidáme i druhou polovinu směsi s moukou a opět dokonale vyšleháme. Nakonec vložíme změklé máslo a opět šleháme, dokud se hmota dokonale nespojí.

3

Připravíme plech na pečení o rozměrech 46 krát 30 centimetrů a položíme na něj pečicí papír o takových rozměrech, aby překrýval okraje plechu. Na plech vlijeme těsto tak, aby dosahovalo tloušťky asi 2 centimetry. Předehřejeme troubu na 200 °C. Plech vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut. Hotový upečený plát hned po vyjmutí z trouby sundáme z plechu a přendáme na utěrku, kterou jsme předtím lehce posypali cukrem. Utěrkou opatrně rolujeme plát a svineme. Necháme vychladnout.

4

Připravíme náplň. Nastrouháme čokoládu. Do hrnce vlijeme smetanu a počkáme, jakmile začne vřít. Pak sundáme z plotny a vsypeme čokoládové kousky a mícháme než se čokoláda rozehřeje a nespojí se smetanou v hustou a lesklou směs. Odložíme k vychladnutí a občas promícháme. Do hrnku na plotně nalijeme vodu a přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Uvařený sirup sundáme z plotny, aby vychladl. Pak do něj vložíme 6 lžic pomerančového likéru a promícháme v hustou směs. Roládu s utěrkou nyní rozbalíme a vzniklým sirupem ji postříkáme. Kůru z poloviny pomeranče (nesmí být chemicky ošetřený) nastrouháme a přidáme do rozmíchané čokoládovo-smetanové hmoty. Ušleháme máslo do pěny a také ho vložíme k čokoládové hmotě a prošleháme, dokud se směs nespojí dohladka. Dvěma třetinami čokoládovo-smetanové hmoty potřeme plát rolády a pevně ji znovu zavineme.

5

Ze zbytku náplně odebereme 3 lžíce stranou. Pak potřeme horní část hotové rolády náplní. Odložené tři lžíce rolády vložíme do cukrářského sáčku, kterým postříkáme povrch rolády. Nakonec ještě pocukrujeme roládu moučkovým cukrem a posypeme kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept