Recept

Podzimní salát s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 42585
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kávová lžička Džus hruškový
200 g Hroznové víno
1 ks Hrušky
1 polévková lžíce Ocet jablečný
1 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Ořechový olej
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Salát kadeřavý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
5% Sacharidy 19 g
36% Tuky 27 g
25% Sodík 497 mg
23% Bílkoviny 13 g

Podzimní salát s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.

2

Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.

3

Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.

4

Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.

5

Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.

6

Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept