Podzimní salát s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní salát s hroznovým vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42585 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Džus hruškový |
200 g | Hroznové víno |
1 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechový olej |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salát kadeřavý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 475,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus hruškový, Hroznové víno, Hrušky, Ocet jablečný, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní salát s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky. |
2 | Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme. |
3 | Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky. |
4 | Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit. |
5 | Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů. |
6 | Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem. |
Poznámka
Servírujeme studené.