Jednoduchý recept

Kadeřavý salát s ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 42587
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Hrušky
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 ks Okurka salátová
5 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
200 g Salát kadeřavý
1 kávová lžička Sirup javorový
1 špetka Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
3% Sacharidy 12 g
22% Tuky 17 g
4% Sodík 74 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kadeřavý salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Košťálu zbavený salát opláchmene ve studené vodě a natrháme na kousky.

2

Omytá rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen, dužninu nakrájíme na malé kousky.

3

Omytou salátovou okurku podélně rozčtvrtíme, rozkrájíme napříč na plátky.

4

Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince, pak ji podélně pokrájíme na jemné plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou.

5

Ovčí sýr rozdrolíme prsty.

6

Zálivku připravíme tak, že rozmícháme červenný vinný a balzamicový ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháme olej, přidáme přibližně polovinu rozdroleného ovčího sýra a pažitku.

7

Natrhaný salát, kostičky rajčat a plátky okurky promícháme se zálivkou. Plátky hrušky rozložíme na talíře, pak přidáme salát a vše posypeme ovčím sýrem.

Poznámka

Servírujeme studené. Spojení okrasného kadeřavého salátu, výrazné chuti ovčího sýra a sladké hrušky vytváří zajímavé vzhledové i chuťové zážitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept