Kadeřavý salát s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kadeřavý salát s ovčím sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42587 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Salát kadeřavý |
1 kávová lžička | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 489,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Hrušky, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát kadeřavý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kadeřavý salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Košťálu zbavený salát opláchmene ve studené vodě a natrháme na kousky. |
2 | Omytá rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen, dužninu nakrájíme na malé kousky. |
3 | Omytou salátovou okurku podélně rozčtvrtíme, rozkrájíme napříč na plátky. |
4 | Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince, pak ji podélně pokrájíme na jemné plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou. |
5 | Ovčí sýr rozdrolíme prsty. |
6 | Zálivku připravíme tak, že rozmícháme červenný vinný a balzamicový ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháme olej, přidáme přibližně polovinu rozdroleného ovčího sýra a pažitku. |
7 | Natrhaný salát, kostičky rajčat a plátky okurky promícháme se zálivkou. Plátky hrušky rozložíme na talíře, pak přidáme salát a vše posypeme ovčím sýrem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Spojení okrasného kadeřavého salátu, výrazné chuti ovčího sýra a sladké hrušky vytváří zajímavé vzhledové i chuťové zážitky.