Jednoduchý recept

Krupicové pyré

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42589

Ingredience

120 g Cukr moučkový
60 g Kandovaná pomerančová kůra
3 dl Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
100 g Pšeničná krupice
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazaní
20 g Máslo čerstvé
40 g Pšeničná krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 629kJ
21% Sacharidy 74 g
38% Tuky 28 g
7% Sodík 137 mg
35% Bílkoviny 20 g

Krupicové pyré postup přípravy receptu:

1

Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout.

2

Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept