Krupicové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové pyré
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42589 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
60 g | Kandovaná pomerančová kůra |
50 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
100 g | Pšeničná krupice |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazaní | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Pšeničná krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 583,8mg |
Draslík | 147,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Máslo čerstvé, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové pyré postup přípravy receptu:
1 | Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout. |
2 | Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění. |
Poznámka
Servírujeme teplé.