Recept

Kostky čokoládovo-meruňkovo-mandlové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42590
Kategorie: Koláče

Ingredience

Na těsto
200 g Čokoláda na vaření
80 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mandle
100 g Máslo čerstvé
80 g Meruňky
375 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Na polevu
330 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 454kJ
4% Sacharidy 13 g
7% Tuky 6 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kostky čokoládovo-meruňkovo-mandlové postup přípravy receptu:

1

Na menší kousky rozlámeme čokoládu, vložíme do nádoby. Přilijeme vodu, přidáme máslo. Nádobu umístíme do většího hrnce s vodou na plotně, ve vodní lázni zahříváme, až se vytvoří hladká hmota.

2

Vzniklou směs vlijeme do mísy, pomocí kuchyňského robotu se šlehacími metlami do ní zašleháváme postupně moučkový cukr, vanilkový cukr a mletou skořici. Poté přidáme postupně jedno po druhém vejce a stále zašleháváme.

3

Do misky nasypeme mouku, vmícháme prášek do pečiva. Mouku postupně sypeme do vzniklé čokoládové směsi a neustále zapracováváme šlehačem, zapnutým na nejvyšší rychlost.

4

Do hotové směsi nasypeme odpeckované, na menší kousky nakrájené meruňky a nadrobno nasekané mandle. Vařečkou promícháme. Část mandlí a meruněk ponecháme na posypání hotového koláče.

5

Připravíme plech o rozměrech 46 x 30 centimetrů a položíme na něj alobal tak, aby vyčníval ještě asi 2,5 centimetru nad okraj. Alobal vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto vlijeme na alobal. Předehřejeme troubu na 180°C, koláč pečeme asi 25 minut.

6

Hotovou buchtu vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

7

Připravíme polevu: na menší kousky nalámeme čokoládu a vložíme ji do menšího hrnku. Ten umístíme do většího hrnce s vodou na plotně a ve vodní lázni čokoládu rozpouštíme. Tekutou čokoládou potřeme povrch koláče. Nakonec zasypeme zbytkem sekaných meruněk a mandlí. Vychladlý koláč rozkrájíme na kousky o rozměrech 5 x 5 centimetrů.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept