Recept

Nedašovské dalamánky s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 42597

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
400 g Uzené maso vařené
10 ks Vejce slepičí
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 495kJ
11% Sacharidy 40 g
51% Tuky 38 g
21% Sodík 428 mg
34% Bílkoviny 19 g

Nedašovské dalamánky s uzeným postup přípravy receptu:

1

V hrnci s 1,2 dl vody uvaříme vejce natvrdo, Vaříme 10 minut, potom zchladíme a oloupeme.

2

Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažnou vodou se lžičkou cukru a kvásek necháme vzejít. K mouce poté přidáme sůl, drcený kmín, těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple vykynout (minimálně 30 minut).

3

Uzené maso pokrájíme na tenké plátky. Těsto na pomoučeném vále (1 lžíce polohrubé mouky) rozdělíme na 10 dílů a každý upravíme na placičku, do které zabalíme vejce, které jsme obalili plátkem slaniny. Těsto s vejcem vytvarujeme do podlouhlého dalamánku. Položíme je na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme při 190°C - 200°C do zlatohněda přibližně 20 - 25 minut. Přibližně 5 minut před koncem pečení potřeme dalamánky kvalitním olejem a posypeme kmínem. Podáváme teplé či vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept