Ševcovské nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ševcovské nudle
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42599 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr vanilka |
30 g | Hrozinky |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Nudle široké |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 234,0mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 239,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Máslo čerstvé, Nudle široké, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ševcovské nudle postup přípravy receptu:
1 | Široké nudle uvaříme podle návodu, propláchneme a scedíme. |
2 | Polovinu cukru a vanilkový cukr vyšleháme s máslem a žloutky do pěny. Vmícháme tvaroh, hrozinky a smetanu, zbytek cukru, přidáme vychladlé nudle a nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymastíme máslem a vysypeme strouhankou, nudlovou směs rovnoměrně rozložíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Po upečení rozdělíme najednotlivé porce a podáváme posypané vanilkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.