Jednoduchý recept

Ševcovské nudle

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42599

Ingredience

100 g Cukr krupice
100 g Cukr vanilka
30 g Hrozinky
60 g Máslo čerstvé
200 g Nudle široké
2 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
250 g Tvaroh tučný
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 061kJ
30% Sacharidy 107 g
90% Tuky 68 g
11% Sodík 211 mg
37% Bílkoviny 21 g

Ševcovské nudle postup přípravy receptu:

1

Široké nudle uvaříme podle návodu, propláchneme a scedíme.

2

Polovinu cukru a vanilkový cukr vyšleháme s máslem a žloutky do pěny. Vmícháme tvaroh, hrozinky a smetanu, zbytek cukru, přidáme vychladlé nudle a nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymastíme máslem a vysypeme strouhankou, nudlovou směs rovnoměrně rozložíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Po upečení rozdělíme najednotlivé porce a podáváme posypané vanilkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept