Debrecínský vepřový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínský vepřový guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 426 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Párky jemné |
100 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 879,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínský vepřový guláš postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je, osmahneme a přidáme opláchnutá a na kousky nakrájená rajčata. Vše společně podusíme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka. |
3 | Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme ji vodou a maso za občasného promíchání dusíme doměkka. |
4 | Nakonec guláš podle chuti dosolíme, přidáme oloupané párky nakrájené na plátky a ještě podusíme. |
Klasický recept na jídlo známé z našich jídelen a meníčkových restaurací. Guláš nám chutnal, přidala jsem jen o trochu více masa a párků. Většinou používám na jednu porci 100 - 120 g masa. Ale pro menší jedlíky bude porce dostatečná. Místo vody se může použít vývar. Za mě palec nahoru.