Jednoduchý recept

Debrecínský vepřový guláš

  • Maďarsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Debrecínský vepřový guláš 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 426
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
150 g Párky jemné
100 g Rajčata
30 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřová plec
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
3% Sacharidy 12 g
42% Tuky 32 g
62% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g
Debrecínský vepřový guláš
  • Debrecínský vepřový guláš
  • 1
  • Debrecínský vepřový guláš
  • 2
  • Vložit obrázek

Debrecínský vepřový guláš postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je, osmahneme a přidáme opláchnutá a na kousky nakrájená rajčata. Vše společně podusíme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

3

Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme ji vodou a maso za občasného promíchání dusíme doměkka.

4

Nakonec guláš podle chuti dosolíme, přidáme oloupané párky nakrájené na plátky a ještě podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Debrecínský vepřový guláš
Klasický recept na jídlo známé z našich jídelen a meníčkových restaurací. Guláš nám chutnal, přidala jsem jen o trochu více masa a párků. Většinou používám na jednu porci 100 - 120 g masa. Ale pro menší jedlíky bude porce dostatečná. Místo vody se může použít vývar. Za mě palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept