Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42602 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
480 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Křen |
40 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
40 ml | Rajčatová šťáva |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 50,4mg |
Draslík | 659,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 473,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Křen, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná rajčata zabavená zrníček na jemno rozkrájíme a smícháme s rajčatovou šťávou, olivovým olejem, jemně nasekanou červenou cibulkou, strouhaným křenem, natrhanou petrželkou a černým mletým pepřem. Dobře promícháme, necháme asi hodinu odležet. |
2 | Mezi tím rozdrtíme zrnkový pepř, kterým obalíme předem připravené 4 porce osoleného hovězího bifteku, potřené zbylým olivovým olejem. |
3 | Maso položíme na gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut, podle chuti a toho, jak má být biftek propečený. Hotové poléváme cibulovo-křenovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.