Recept

Paštika z vepřového masa se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42604
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Chilli paprička
0,5 ks Cibule
200 g Játra vepřová
3 dl Mléko polotučné
100 g Moravské uzené maso
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 013kJ
5% Sacharidy 18 g
38% Tuky 28 g
19% Sodík 371 mg
63% Bílkoviny 35 g

Paštika z vepřového masa se slaninou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, polijeme olejem a odložíme do lednice na celou noc odležet. Připravené maso na masovém strojku pomeleme, vložíme do do misky, na tom samém strojku pomeleme oloupaný pokrájený česnek, semínek zbavenou chilli papričku, na kostky rozkrájenou šunku, slaninu, játra, oloupanou krájenou cibuli a nakonec i v mléce namočené rohlíky. Ke všem pomletým surovinám v misce přidáme drobně nakrájenou červenou sterilizovanou papriku, jemně nastrouhaný zázvor, rozklepneme celé vejce, vsypeme nasekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě promícháme a paštikovou směs přeložíme do olejem vymazané formy "srnčí hřbet".

2

Naplněnou formu položíme na plech, do plechu nalijeme vodu a ve vodní lázni pečeme v nahřáté troubě při 190 stupních asi 160 minut.

3

Upečenou paštiku vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy, nakrájíme na úhledné porce a pokládáme na talíře.

Poznámka

Vepřovou paštiku podáváme teplou, ale také studenou s čerstvým pečivem a kyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept