Hlávkový salát s okurkou a jogurtovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s okurkou a jogurtovou zálivkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42609 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
7 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
150 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 213,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s okurkou a jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Košťálu zbavené salátové listy opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky. |
2 | Oloupanou okurku nakrájíme na jemné plátky. |
3 | Kopr opláchneme a jemně nasekáme. |
4 | Zálivku připravíme tak, že jogurt rozmícháme s pomerančovou šťávou, přidáme kopr, osolíme a opepříme. |
5 | Salátové listy a okurku pak se zálivkou dobře promícháme. |