Jednoduchý recept

Žemlovka s revení

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42611

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
500 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
500 g Reveň (Rebarbora)
7 ks Rohlíky bílé
30 g Rozinky tmavé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 825kJ
23% Sacharidy 84 g
41% Tuky 31 g
2% Sodík 46 mg
32% Bílkoviny 18 g

Žemlovka s revení postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou reveň nakrájíme na menší kousky a orestujeme na části másla s cukrem.

2

Rohlíky nakrájíme na kolečka, krátce namočíme do mléka s rozšlehanými žloutky a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Na vrstvu rohlíků položíme část reveně, posypeme omytými rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem. Vrstvy opakujeme.

3

Žemlovku zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Chvíli před koncem pečení rozetřeme na povrch pevný sníh ušlehaný z bílků a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept