Salát se slaninou a krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát se slaninou a krutony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 42612 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
3 plátek | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát římský |
2 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 162,4mg |
Draslík | 356,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chléb toastový, Citronová šťáva, Olej stolní, Salát římský, Sardelové řezy, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát se slaninou a krutony postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, poté do zlatova opečeme kostičky, nakrájené z toastového chleba. Krátce před dopečením přimícháme česnek. Kostičky dáme od oleje okapat na papírový ubrousek. |
2 | Košťálu zbavený salát opláchneme ve studené vodě a listy natrháme na kousky. |
3 | Vejce dáme jen na minutu do vroucí vody, pak je vyjmeme a zchladíme, lžičkou přímo ze skořápky dáme do mísy. K vajíčkům přišleháme metlou olivový olej i citronovou šťávu, nakonec přidáme podle chuti sůl a pepř. |
4 | Salátové listy promícháme se zálivkou a přidáme opláchnuté, jemně nasekané sardelové řezy, smíchané se slaninou. |
5 | Podáváme posypané toastovými krutony a Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.