Jednoduchý recept

Králičí paštika se zeleninou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 42613

Ingredience

35 g Celer bulvový
300 g Chléb celozrnný žitný
50 g Cibule
500 g Králičí maso
25 g Mouka pšeničná hrubá
35 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Nové koření mleté
30 ml Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
35 g Petržel kořen
1 špetka Saturejka
50 g Slanina vepřová
100 g Strouhanka
8 g Sůl
25 g Tuk
1 špetka Tymián sušený
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok
1 špetka Zázvor mletý
1 špetka Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 274kJ
6% Sacharidy 23 g
54% Tuky 40 g
34% Sodík 688 mg
38% Bílkoviny 21 g

Králičí paštika se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky.

2

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut.

3

Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené. Paštikou můžeme také naplnit zavařovací sklenice a zavařit. Doba zavařování je stejná, paštika déle vydrží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept