Králičí paštika se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí paštika se zeleninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42613 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
35 g | Celer bulvový |
1 špetka | Česnek sušený |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
50 g | Cibule |
500 g | Králičí maso |
25 g | Mouka pšeničná hrubá |
35 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Nové koření mleté |
30 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
35 g | Petržel kořen |
1 špetka | Saturejka |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
25 g | Tuk |
1 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 393,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 408,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek sušený, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Králičí maso, Muškátový květ, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Saturejka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřový bok, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí paštika se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut. |
3 | Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Paštikou můžeme také naplnit zavařovací sklenice a zavařit. Doba zavařování je stejná, paštika déle vydrží.