Jednoduchý recept

Kynuté tvarohové lívance

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42615

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
4 polévková lžíce Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 969 kcal
Kilojoule 4 054kJ
27% Sacharidy 96 g
71% Tuky 53 g
23% Sodík 452 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kynuté tvarohové lívance postup přípravy receptu:

1

V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy vsypeme mouku, přidáme tvaroh, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a zbylé mléko se špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je kynout na teplém místě asi 20 minut.

3

Na pracovní desce těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka.

4

Lívanečky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept