Paštikové koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštikové koření
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42617 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 g | Bazalka |
1 g | Bobkový list |
3 g | Česnek sušený |
3 g | Hřebíček |
2 g | Muškátový květ |
3 g | Muškátový oříšek |
2 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Saturejka |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
2 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek sušený, Hřebíček, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Pepř černý celý, Saturejka, Sůl, Tymián sušený, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Paštikové koření postup přípravy receptu:
1 | Koření umeleme ve strojku na koření, nemáme-li ho, vypomůžeme si očištěným mlýnkem na kávu. |
2 | Všechno koření nasypeme do mlýnku, uzavřeme a meleme nejméně 4 - 5 minut. Koření musí být rozemleté na prášek. Poté je nasypeme do suchých čistých skleniček, dobře uzavřeme, aby nevyprchalo aroma, uchováváme v temnu. |
Poznámka
Do koření na zvěřinovou paštiku přidáme ještě 2 kuličky jalovce.