Recept

Vepřová roláda na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42618
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Chilli omáčka
2 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
1500 g Vepřová plec
1 kg Vepřový bok
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
1% Sacharidy 3 g
73% Tuky 55 g
12% Sodík 235 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřová roláda na víně postup přípravy receptu:

1

Pasta: do nádoby vylijeme víno, chilli omáčku, přidáme med, dobře vidličkou rozšleháme, vmícháme drobně nasekanou chilli papričku, olej, posekanou šalvěj, oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, vše ještě jednou promícháme.

2

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, přes fólii naklepeme, potřeme pikantní pastou. Roládu obložíme dokola na plátky nakrájeným bůčkem, který po obou stranách osolíme a opepříme, vše svážeme kuchyňským provázkem, položíme na menší pekáč, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 160 minut, aby bylo maso měkké. Po dobu pečení je dobré maso hlídat a polévat vlastní šťávou, pokud by nestačila, tak podlijeme vodou.

3

Upečenou roládu vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a potom ji nakrájíme na tenká kolečka. Porce rolády rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vepřovou roládu podáváme teplou jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninová obloha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept