Vepřová roláda na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda na víně
Vepřová roláda na víně
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42618 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Vepřová plec |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 625,3mg |
Vláknina | 543,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Med včelí, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová plec, Vepřový bok, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda na víně postup přípravy receptu:
1 | Pasta: do nádoby vylijeme víno, chilli omáčku, přidáme med, dobře vidličkou rozšleháme, vmícháme drobně nasekanou chilli papričku, olej, posekanou šalvěj, oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, vše ještě jednou promícháme. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, přes fólii naklepeme, potřeme pikantní pastou. Roládu obložíme dokola na plátky nakrájeným bůčkem, který po obou stranách osolíme a opepříme, vše svážeme kuchyňským provázkem, položíme na menší pekáč, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 160 minut, aby bylo maso měkké. Po dobu pečení je dobré maso hlídat a polévat vlastní šťávou, pokud by nestačila, tak podlijeme vodou. |
3 | Upečenou roládu vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a potom ji nakrájíme na tenká kolečka. Porce rolády rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vepřovou roládu podáváme teplou jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninová obloha.