Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 66 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42621

Ingredience

20 ml Balsamico ocet
50 g Cibule
480 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Koriandr celý
50 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata
3 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
3% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
33% Sodík 666 mg
51% Bílkoviny 29 g

Hovězí steak na víně postup přípravy receptu:

1

Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu.

2

Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut.

3

Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s opečenými bramborami

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept