Hovězí steak na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 66 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak na víně
Celkový čas: | 66 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42621 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
480 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
50 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
3 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 50,4mg |
Draslík | 881,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 843,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Koriandr celý, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak na víně postup přípravy receptu:
1 | Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu. |
2 | Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut. |
3 | Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s opečenými bramborami