Zelný salát s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42623 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 297,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme, případně nasekáme ostrým nožem na tenké pásky, položíme do misky, pokapeme olejem a dobře rukou pomačkáme, aby změklo. Přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenké kolečka pokrájený česnek, očištěnou, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, všechny suroviny pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, posypeme cukrem a zase rukou vše pomačkáme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a zamícháme. |
2 | Připravený salát vložíme do lednice nejméně na 30 minut, aby se spojily chuti, potom podáváme. |
Poznámka
Zelný salát servírujeme jako studenou přílohu k různým druhům pečeného, ale také vařeného masa.