Recept

Zelný salát s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42623
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
3 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 482kJ
6% Sacharidy 21 g
120% Tuky 90 g
6% Sodík 122 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zelný salát s česnekem postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrouháme, případně nasekáme ostrým nožem na tenké pásky, položíme do misky, pokapeme olejem a dobře rukou pomačkáme, aby změklo. Přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenké kolečka pokrájený česnek, očištěnou, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, všechny suroviny pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, posypeme cukrem a zase rukou vše pomačkáme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a zamícháme.

2

Připravený salát vložíme do lednice nejméně na 30 minut, aby se spojily chuti, potom podáváme.

Poznámka

Zelný salát servírujeme jako studenou přílohu k různým druhům pečeného, ale také vařeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept