Chutný salát s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutný salát s parmezánem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42624 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Roketa |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 22,7mg |
Draslík | 458,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čekanka, Česnek, Ocet vinný červený, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chutný salát s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Listy čekanky a roketu opláchneme ve studené vodě a natrháme na kousky. Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky. |
2 | Stroužek česneku přepůlíme, vytřeme jím salátovou mísu a vložíme šalotku. |
3 | Zálivku si připravíme tak, že rozmícháme balzamicový a červený vinný ocet, pepř a sůl. Pak postupně metlou všleháme oba druhy oleje, a zálivku případně ještě dochutíme. |
4 | Čekankové a roketové listy v míse dobře promícháme se zálivkou a nakonec posypeme parmezánem. |