Jednoduchý recept

Kuskus s lososovými steaky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42626
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
225 g Kuskus
680 g Losos - filety
1 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Pomerančová šťáva
100 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
20 g Tuk
375 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
17% Sacharidy 60 g
19% Tuky 14 g
32% Sodík 649 mg
79% Bílkoviny 45 g

Kuskus s lososovými steaky postup přípravy receptu:

1

Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme plátky jarní cibulky, čerstvým nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Okraje alobalu ohrneme, dáme na plech do trouby předehřáté na 200°C, pečeme dokud losos nezměkce, asi 15 - 20 minut. Dále připravíme zeleninový vývar s tukem (se sníženým obsahem cholesterolu), které přivedeme k varu, přidáme kuskus; po odstavení z ohně necháme ještě 2 minuty bokem, poté našleháme vidličkou a zamícháme listový špenát.

2

Hotový kuskus rozdělíme na talíře, na ně dáme lososa, zalijeme vypečenou šťávou a zbylou pomerančovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé s kousky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept