Kuskus s lososovými steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus s lososovými steaky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42626 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
225 g | Kuskus |
680 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
375 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Kuskus, Losos - filety, Med včelí, Pomerančová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskus s lososovými steaky postup přípravy receptu:
1 | Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme plátky jarní cibulky, čerstvým nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Okraje alobalu ohrneme, dáme na plech do trouby předehřáté na 200°C, pečeme dokud losos nezměkce, asi 15 - 20 minut. Dále připravíme zeleninový vývar s tukem (se sníženým obsahem cholesterolu), které přivedeme k varu, přidáme kuskus; po odstavení z ohně necháme ještě 2 minuty bokem, poté našleháme vidličkou a zamícháme listový špenát. |
2 | Hotový kuskus rozdělíme na talíře, na ně dáme lososa, zalijeme vypečenou šťávou a zbylou pomerančovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé s kousky citronu.