Recept

Sladké zelné palačinky

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42627
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
60 ml Olej rostlinný
8 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
800 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
12% Sacharidy 43 g
19% Tuky 14 g
29% Sodík 583 mg
15% Bílkoviny 8 g

Sladké zelné palačinky postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrouháme na jemno, posolíme a necháme do druhého dne v chladnu pustit šťávu.

2

V kastrolu zkaramelizujeme cukr, podlijeme vodou a rozmícháme. Na tento základ vložíme zelí, které nejdříve důkladně vymačkáme od puštěné šťávy. Zakryté pozvolna dusíme do změknutí.

3

Zatím v míse smícháme mouku, vejce, mléko, cukr, nakonec přidáme dušené zelí a důkladně promícháme. Těsto by mělo být řidší, takže v případě potřeby zředíme mlékem. Z těsta na rozpáleném oleji smažíme silnější palačinky, které podáváme přeložené a bohatě posypané cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Zelí musíme nechat do druhého dne uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept