Jednoduchý recept

Rohlíky plněné masem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42628

Ingredience

250 g Hera
20 g Kmín celý
500 g Maso mleté - mix
500 g Mouka pšeničná hladká
10 g Soda jedlá
12 g Sůl
25 g Tuk
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 992kJ
14% Sacharidy 50 g
67% Tuky 51 g
50% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Rohlíky plněné masem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, smetanu, vejce, žloutek, jedlou sodu, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme na slabý plát, rozřežeme na středně velké čtverce.

2

Zelí nakrájíme na slabé nudličky, mleté maso vložíme do pánve, osolíme, přisypeme zelí, podusíme ve vlastní šťávě a odstavíme. Masovou směs rovnoměrně rozdělíme na čtverce těsta, zavineme do tvaru rohlíků, vyskládáme na tukem pomazaný plech, potřeme bílkem, posypeme kmínem a pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.

3

Rohlíky upravíme na talíře a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept