Filety z tresky na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tresky na zelenině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 42631 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
4 ks | Cuketa |
600 g | Filety z tresky tmavé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 616,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cuketa, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z tresky na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata a cukety. Rajčata rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Cukety nakrájíme na malé kostky. Stroužky česneku oloupeme a rozkrájíme na malé kousky. |
2 | 1/2 l vody s rajčaty, česnekem, cuketami, chilli papričkou a petrželí přivedeme k varu. Ochutíme solí a vaříme při mírné teplotě asi 5 minut. Hrnec se zeleninou odstavíme z hořáku a vmícháme 2 polévkové lžíce olivového oleje. |
3 | Filety z tresky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, okořeníme solí a pepřem a obrátíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a filety na něm po obou stranách pečeme dozlatova. |
4 | Filety z tresky podáváme na zeleninové směsi. |